Корзина
82 отзыва
Надежный продавец Prom.ua
+380968781690
+380664881348
+380676171155

Чому варто застосовувати мікродобрива?

Щоб відповісти на це запитання, необхідно спочатку розібратися, перш за все, що таке мікродобрива, в їх структурі та механізму впливу підгодівлі на рослини з урахуванням типу ґрунту і цільової спрямованості окремих мікроелементів.

Що ж таке мікродобрива?

Мікродобрива - добрива, що містять корисні речовини-мікроелементи, добре засвоювані рослинами в невеликих дозах. Причому, кожен мікроелемент (мідь, марганець, цинк, бор, кобальт і ін.) безпосередньо діє на весь обмінний процес, живлення і ріст рослини.

Особливість мікродобрив в тому, що кожен мікроелемент відповідає за певну функцію і за своїм складом не може бути замінений іншим складовим.

 

Будь-яке мікродобриво являє собою комплекс мікроелементів, які знаходяться в доступній для рослин формі, найчастіше – в хелатній. Ці речовини необхідні для нормальної життєдіяльності багатьох культивованих рослин та для збільшення врожайності сільськогосподарських культур, однак, вони повинні вноситися в невеликих кількостях.

           Мікродобрива сприяють підвищенню імунітету рослин до різних захворювань, та є відмінною профілактикою багатьох захворювань!

Які бувають мікродобрива?

Залежно від головного елемента, присутнього в складі мікродобрив, їх ділять на такі види:

·     Борні – в їх основі борна кислота, у рослинах бор бере участь у створенні клітинних структур та в нормальній диференціації тканин, надає їм міцності. Бор покращує засвоєння поживних речовин і транспортування вуглеводів з листів до коренів та репродуктивних органів. Надзвичайно важлива роль бору у процесах цвітіння – запилення, він сприяє збільшенню кількості квіток на рослині, за його нестачі пилок втрачає життєздатність, процес запилення проходить не повністю. За нестачі бору цукри накопичуються в листках і слабо переміщуються у товарну частину врожаю. Характерними ознаками нестачі бору є відмирання точок росту, утворення пустот у коренях, порушення судинних тканин рослин, порушення у формуванні репродуктивних органів.

Культури, чутливі до нестачі бору : соняшник, соя, ріпак, цукровий буряк, бобові та фруктові дерева, овочі.

·     Цинкові – беруть активну участь в білковому, а також фосфорному обміні. Оскільки цинк – важливий біогенний елемент, що виконує у рослинному організмі різнобічні функції, без нього у рослини порушується вуглеводний обмін, погано синтезується сахароза, крохмаль і хлорофіл. Цинк підвищує посухо- і жаростійкість рослин оскільки допомагає дихати. За нестачі цинку в рослинах знижується накопичення цукрів, збільшується вміст органічних кислот, порушується синтез білку, зростає вміст небілкових сполук азоту – амідів і амінокислот.

Культури, чутливі до нестачі цинку: кукурудза, соя, квасоля, хміль, овочі.

·    Молібденові- молібден прискорює синтез амідів, амінокислот і білків, посилює надходження азоту в рослині. Цей елемент підвищує посухостійкість та морозостійкість рослин, також він відіграє важливу роль у фіксації молекулярного азоту з атмосфери бульбочковими та вільно існуючими азотфіксуючими бактеріями. В разі нестачі молібдену в рослинах порушується обмін азоту та накопичується велика кількість нітратів.

Культури, чутливі до нестачі молібдену: бобові культури, деякі з родини хрестоцвітих (особливо ріпак і гірчиця), цукрові буряки.

·    Мідні- як правило, застосовуються на торф’яному, заболоченому ґрунті, оскільки мідь впливає на фіксацію молекулярного азоту – активує процеси зв’язування атмосферного азоту та на метаболізм рослин. Підвищує стійкість рослин до високих і низьких температур, та до грибкових і бактеріальних захворювань, сприяє стійкості рослин до вилягання. У голодуючих рослин спостерігається побіління кінчиків молодих листків і їх скручування з наступним в’яненням і відмиранням. Спостерігається потворність розвитку колоса.

Культури, чутливі до нестачі міді: пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, коренеплідні, технічні та бобові культури.

·    Марганцеві- без участі марганцю не можливі реакції білкового обміну, процеси дихання, фотосинтезу. Він посилює накопичення хлорофілу та утворення цукрів, проявляє позитивний вплив на транспортування фосфору. Підвищує водо утримуючу здатність клітин. Надзвичайно важливою є роль марганцю у мінеральному живленні озимих культур восени та рано навесні, коли рослини не можуть засвоювати амонійні форми азоту. Ознаки дефіциту марганцю у рослин різні. У зернових на листках з’являються сіро-зелені плями та смуги.

Культури, чутливі до нестачі марганцю: цукровий та кормовий буряк, овес, картопля, яблуня, черешня та малина.

·    Кобальтові- кобальт посилює жаростійкість та морозостійкість, підвищує стійкість до хвороб та вилягання. Обмежує надходження важких металів та інтенсифікує поглинання азоту, фосфору, калію. Він прискорює цвітіння і скорочує вегетаційний період, бере участь у синтезі хлорофілу, нагромадженні вуглеводів і жирів, підвищує інтенсивність дихання.

Культури, чутливі до нестачі кобальту: зернобобові, цукрові буряки та інші культури.

Використання мікродобрив в сільському господарстві дозволить наситити ґрунт певними елементами, необхідними для найкращого росту культурних рослин. Причому, провідні виробники добрив з мікроелементами передбачають докладними інструкціями все, щоб внесення здійснювалося в потрібні терміни, в оптимальній, дозованій нормі, що не зашкодить складу ґрунту, а тільки поліпшить його властивості, зробить рослини міцними, здоровими і дозволить підвищити врожайність.

Незважаючи на користь мікродобрив, необхідно використовувати їх з обережністю: дотримуватись рекомендацій і дотримуватися дозування. Пересичення рослин мікроелементами теж не йде їм на користь.

 

Наша компанія є офіційним дистриб’ютором відомих брендів. Оскільки Ми - ті, хто піклується про Ваш врожай та прибуток, адже для нас це дуже цінно!! Ми гарантуємо Вам високу якість засобів та вигідні ціни.

Якщо виникли якісь питання, наші спеціалісти з радістю допоможуть Вам. Звертайтесь: +38(067)617-11-55

Детальніше на нашому сайті :  https://uventa.com.ua/

https://uventa.com.ua/g21686675-pozakorenevi-mikrodobriva-ekolajn

Другие статьи